Alt om akvarie og akvariefisk

juni 30, 2020 0 Af mads

Velkommen til Akvarieguide.dk

Læs alt om akvariefisk og det at holde akvarie

At holde akvariefisk og generelt akvarie, er enormt hyggeligt og afstressende, men at holde akvariefisk er ikke altid lige nemt. Her på siden kan du læse mere om hvordan man starter et akvarie op og vedligeholdelse af et akvarie. Du kan læse om forskellige akvariefisk. Du kan læse om mange arter af akvariefisk fra de lette til de noget mere krævende.

Vælg det rigtige akvarie

Der findes mange forskellige mærker af akvarie. De mest velkendte er Juwel akvarie, Akvastabil og Trope akvarie. Mange af disse kan købes, som akvarie startsæt, der gør det nemt og overskueligt at komme igang med at holde akvariefisk.

Juwel akvarie

Juwel akvarie ligger i den billigepris ende trods det nok er en af de typer akvarier, som kommer med det mest tidsløse design. De fleste Juwel akvarier kommer endda som startsæt, hvor der både er pumpe, lys og filtermateriale med. Akvariet udkommer fra den tyske producent Juwel og er i overraskende god kvalitet kontra den billige pris.  Deres top modeller hedder Juwel Rio og Juwel Lido, som begge kommer i forskellige størrelser og farver. 

guldfisk i bowle med akvarieplante - akvariefisk

Akvastabil

Akvastabil er en af de mest kendte og mest populære akvarier gennemtiden. Deres kendetegn er god kvalitet og stilrent design.  I takt med udviklingen har Akvastabil udviklet to super lækre akvarie serier. Den ene serie hedder Move.

Move akvarierne er fremstillet ud fra et tydeligt dansk design og der er taget højde for en høj funktionalitet. Dette er en af Akvastabils flagskibe. Move akvariet kan købes med LED eller T5 rør og med mulighed for at selv skifte til den ønskede lyskilde, så dine akvarie planter kan få det bedste lys. 

FUSION akvariet er det prisvenlige alternativ til storebroren MOVE. FUSION rummer på flere af de samme features som MOVE akvariet her, men adskiller sig på at være lidt lavere, have en anden gladtykkelse og der er ikke lavet huller i bunden til pumpe. Selve Låget på FUSION akvariet er i modsætning til MOVE akvariet nemlig 3 delt, men er stadig let at åbne og fjerne helt. Tværstiverne er aftagelige og giver let og uhindret adgang til akvariet når det skal indrettes eller rengøres. Låget giver også mulighed for, at lyskilderne kan placeres helt efter ønske og behov.

Fluval akvarie

Fluval akvarier skiller sig ud fra mængden. FLuval er en af verdens største producenter af akvarier. FLuval laver akvarier i alle størrelser og former. Fra de helt som nano akvarier til store akvarier på flere 100 liter. Senest har de lanceret der fluval flex serie som emmer af lækker design og moderne udtryk. Fluval akvarierne ligger i midter segmentet, så der er stadig tale om et billigt kvalitets akvarie. 

Hvilket akvarie skal jeg købe?

Valg af det rigtige akvarie kommer an på flere faktorer. Du skal finde ud af om du eksempelvis gerne må have akvarie hvis du nu bor i lejlighed og hvad dækker din forsikring. En anden faktor er hvilken type fisk du gerne vil have i dit akvarie. En ting er at spørge om råd i din lokale akvarie butik, men desværre er der en del i de store kæder, som ikke ved hvad de taler om eller bare vil sælge, derfor bør du sætte dig ind i hvor meget plads de akvariefisk du gerne vil have kræver. Læs på nettet og beslut dig inden du går ned og køber dine akvariefisk.  

TIP hold dig væk fra en bowle med akvariefisk, det er rent dyremishandling og kan højst rumme en enkelt reje eller 2! Vandkvaliteten bliver bare for dårlig! 

papegøje cichilde - akvariefisk
Papegøje cichlide er en flot men krævende fisk!

Vælg de rigtige akvariefisk

Når man vil holde akvarie er det vigtigt man sammensætter de rigtige akvariefisk sammen og i den rigtige mængde!  Nok er mange fisk i et akvarie flot, men det kræver hyppige vandskift og vedligeholdelse. Undersøg hvor meget vand dine akvariefisk kræver og afstem mængden af akvariefisk, så det passer med akvariet. En tommelfingerregel er at man må have 1cm akvariefisk pr litervand, som akvariet kan rumme. Husk og modregne bundlaget og evt baggrund, da det også minimere mængeden af vandet i akvariet.  Størrelsen af fisken er også vigtig. Bare fordi man kan 100liter kan man ikke have en fisk på 100cm eller 2 på 50cm. Faktisk skal man ikke meget over akvariefisk med en Max størrelse af 10cm før de bliver for store til dit akvarie. 

Gode akvarieplanter

For at opnå en god vandkvalitet, er det en god ide at indføre akvarieplanter. Der findes rigtig mange akvarieplanter, og nogle vokser langsomt eller hurtigt. De hurtigvoksende akvarieplanter som vandpest, hornblad og sværplanter er med til at bruge det overskud der er af næring i vandet, så du undgår eller reducere alger. Derfor kan det være en god ide at indføre en masse hurtig voksende akvarieplanter i opstartsfasen, så du reducere algevæksten i dit akvarie. Det anbefales at anvende lidt akvairegødning som Easy Carbo og evt lidt tropica flydende gødning. Her kan du købe akvarieplanter af god kvalitet. ( Lystrup Dyrecenter )

Akvarie dekoration

Akvariepumpe